De Goodfoodclub in Gelderland

Tal van initiatieven, boerenbedrijven en coöperaties willen hun duurzaam geproduceerde voedsel dichtbij huis afzetten. Zij gaan voor kwaliteit en halen de schakels tussen consument en producent er zoveel mogelijk tussenuit. Maar soms is het lastig om de weg te vinden naar de consument. Om hen daarbij de te helpen hebben de Natuur en Milieufederaties het landelijke platform www.goodfoodclub.nu ontwikkeld. Het is een digitaal platform waar consumenten en aanbieders van lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel elkaar vinden. Ook biedt het platform achtergrondinformatie over duurzaam voedsel en de impact op het milieu. Daarnaast vind je de Goodfoodclub op Facebook, Instagram en Twitter. Vanaf september 2019 gaat er in heel Nederland een PR campagne van start (m.n. free publicity en in de social media) om de consument te attenderen op het platform.
 

Een succes in Gelderland

In Gelderland is de Gelderse Natuur en Milieufederatie het aanspreekpunt voor de Goodfoodclub. Graag maken zij met de Gelderse partners, aanbieders en initiatieven een succes van het platform. De voedselcoördinatoren zien zij daarin als een belangrijke partij. Op dit moment staan er al bijna 30 aanbieders in Gelderland op de site, dat moeten er natuurlijk veel meer worden! Dus heb je een korte ketenproject of ken je een aanbieder die op de GoodFoodclub thuishoort (criteria: lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel)? Laat het dan weten via Marieke Gorkink; 06 1082 86 94. Dan plaatsen zij de betreffende aanbieder op het platform.
 

Digitaal platform als basis

Voor Gelderland zien zij de Goodfoodclub.nu als digitale basis die ze de komende jaren graag verder willen uitbouwen, bijvoorbeeld met bijeenkomsten waar producenten en consumenten elkaar ontmoeten en men van elkaar leert. Ze willen dit graag op maat op lokaal/regionaal niveau verder uitwerken met partners. Neem gerust contact  op als je daarover van gedachten wilt wisselen.