Netwerkbijeenkomst

Korte ketens & voedseleducatie

7e Netwerkbijeenkomst op 15 juni 2017

Ruim 30 deelnemers waren bijeen bij Boerderij Veld & Beek in Renkum voor de netwerkbijeenkomst over korte voedselketens en voedseleducatie. Op beide thema’s zien we dat veel gemeenten ambities hebben en concrete stappen zetten.

Documenten ter download

Programma

9.30 Inloop met koffie/thee
10.00

Welkom door wethouder Wendy Ruwhof, gemeente Renkum
Wat zijn belangrijkste ontwikkelingen bij u als gemeenten?
Gezamenlijk gesprek over de huidige ontwikkelingen op het gebied van voedsel. Wat houdt u als gemeente bezig? En wat zijn de plannen van gemeenten die met POP3 (korte voorzieningsketens) aan de slag gaan? Met onder andere:
- Henk Wentink (gemeente Arnhem) namens gemeenten  Arnhem, Renkum, Lingewaard, Overbetuwe en Rheden
- Marie Baartmans, één van de voedselcoördinatoren, namens de gemeenten Zevenaar, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Montferland
Wat zijn belangrijke ontwikkelingen binnen de provincie? 

Met onder andere: Pieter Rijzebol (provincie Gelderland) over de resultaten van de 1e tranche van de POP3 - regeling korte voorzieningsketens
10.40 Intermezzo - Ken je netwerk!
10.50

Kennismaking met programma Jong Leren Eten
Toelichting over het nieuwe landelijke programma ‘Jong Leren Eten’ voor voedseleducatie tot 18 jaar. U ontmoet de Gelderse Jong Leren Eten makelaars Jolijn Zwart van Kessel (Wageningen UR) en Bernadette Janssen (GGD). Zij leggen uit wat het programma u kan opleveren. Ook geven zij alvast eerste praktisch toepasbare voorbeelden van wat u als gemeente kunt doen op het gebied van voedseleducatie tot 18 jaar.

 11.15

 Pauze

 11.30

 Projecten & ideeën carrousel 
In 3 rondes gaan we met elkaar in gesprek over initiatieven en ideeën. Welke initiatieven of plannen heeft u op gebied van korte ketens? En qua voedseleducatie? Wat zijn uitdagingen en evt behoeften? 
De nieuwe POP3-ketencoördinatoren maken onderling kennis met elkaar en met het netwerk en delen hun ambities en project-ideeën.
Parallel kunt u in gesprek met Pieter Rijzebol over de volgende openstelling van de POP3 regeling korte voorzieningsketens en met Jolijn Zwart – van Kessel over het programma Jong Leren Eten.

 12.45 Afronden en conclusies
 13.00 Netwerklunch
 13.45 Rondleiding bij Boerderij Veld & Beek voor geïntresseerden
   

 Wilt u toekomstige uitnodigingen rechtstreeks in uw mail ontvangen? Meld u dan aan voor de maillijst.  

PS: Wilt u graag eens optreden als gastgemeente voor een excursie of bijeenkomst? Dan horen we dat natuurlijk graag!

   IMG_8839.JPGIMG_8847.JPG   IMG_8849.JPGIMG_8853.JPG   IMG_8855.JPGIMG_8855.JPG