Op maandagochtend 5 oktober is De Gelderse Korte Keten Sessie. Deze online bijeenkomst staat in het teken van korte voedselketens in Gelderland. Gelderland produceert ontzettend veel moois. Talloze ondernemers en initiatieven zorgen voor producten uit eigen regio op ons bord. Hoe kunnen we die korte ketens verder professionaliseren en opschalen?
Hoe komen we tot meer structurele afzet, haalbare verdienmodellen en meer slimme samenwerking? Tijdens De Gelderse Korte Keten Sessie passeren verschillende initiatieven de revue, vertellen afnemers waaróm regionale producten voor hen belangrijk zijn en worden nieuwe ketensamenwerkingen bekrachtigd. Op dezelfde dag vindt in de middag de nationale handelsmissie plaats met minister Schouten.
De online Gelderse Korte Keten Sessie is van 10.00 tot 12.00 uur. We Vanuit de Mauritskazerne in Ede op het World Food Centre. In de online bijeenkomsten zijn aanwezig vertegenwoordigers van ketenpartijen en nieuwe samenwerkingen uit heel Gelderland, samen met gedeputeerde Peter Drenth. Zij zullen hier hun samenwerking toelichten of nieuwe deal aankondigen. Er is geen live publiek aanwezig. U kunt online meedoen: luisteren, meepraten via chat en antwoord geven op verschillende poll-vragen. Later in het jaar kunt u deelnemen aan verschillende verdiepende workshops, ook online.
Doel is aandacht te vragen voor korte ketens en tevens te zoeken naar manieren voor verdere professionalisering. Hoe komen we tot meer structurele afzet, wat zijn obstakels en oplossingsrichtingen en hoe kunnen we samenwerken in de volgende stappen?
Programma | Met presentator Edwin Verdurmen
09.30 | Online inloop |
10.00 – 12.00 | Afwisselend programma
|
De Nationale Handelsmissie met minister Schouten vindt plaats op dezelfde 5 oktober, in de middag. Het aantal deelnemers aan deze landelijke bijeenkomst bestaat uit enkele spelers per provincie. Deze bijeenkomst is gepland van 16.00 tot 18.00 uur en is live te volgen.
In de periode na 5 oktober organiseren we drie verdiepende Gelderse Korte Keten Sessies over verschillende onderwerpen.