Netwerkbijeenkomsten

3e Netwerkbijeenkomst

30 april 2015, 09.00 - 14.00 uur / Kweekland Arnhem: Netwerkbijeenkomst

'Voedsel op de politieke agenda, hoe en wat?


Deze bijeenkomst vond plaats op donderdag 30 april 2015 van 9.00 tot 14.00 uur en ditmaal waren we te gast in de gemeente Arnhem.

De gemeente Arnhem is erg actief op het gebied van voedsel en burgerinitiatieven. Er is onder meer een lokaal kernteam waarin verschillende lokale partijen samenwerken met de gemeente. Samen hebben zij bijvoorbeeld een manifest stadslandbouw opgesteld. Hierin maken zij duidelijk waarom voedsel voor Arnhem belangrijk is en hoe de partijen zich daarvoor gaan inzetten.
 

Het thema van deze 3e netwerkbijeenkomst was 'Voedsel op de politieke agenda, hoe en wat?'

Aan de hand van inspirerende voorbeelden zijn we dieper ingegaan  op:

  • het hoe: hoe en waarom zou uw gemeente kunnen inzetten op voedsel? Welke legitimatie en munitie heeft u nodig om het thema op de politieke agenda te krijgen?
  • het wat: welke vormen zijn er om voedsel op de agenda te krijgen en te houden? Er zijn legio voorbeelden, van manifest tot voedselvisie, van strategie tot beleidsnotitie. Wat kunnen deze voor uw gemeente betekenen? En hoe kunnen deze bijdragen aan ontschotting van uw interne organisatie? En wat is de rol van de betrokkenen in de samenleving? Er zijn talloze voorbeelden van lokale voedselnetwerken die vanuit actief burgerschap mee-werken aan realisatie en invulling van beleidsdoelstellingen.

In de bijeenkomst deelden we de inspirerende voorbeelden, spraken enkele voorloper-gemeenten over hun ervaringen, en kon een begin gemaakt worden (of verder uitwerken) met beleidsnotitie, manifest of visie.

Downloads:

De bijeenkomst is mogelijk gemaakt door provincie Gelderland in samenwerking met Wing en Walnut.